Ledenik na poti

Studio Triglav #Ep7

Si upaš sprejeti naš izziv?

Epizoda izzivov. Cirilov za Nika. Katjin za Cirila. Nikov za Roka. Enega pa imamo tudi zate. Sprejmeš?
Po poti misije #4

St. Petersburg in Moskva

Mrzli in čudoviti so kotički St. Petersburga in Moskve. Brez besed je ostal celo Ciril. Zaradi mraza ali lepote ruskih biserov?
Studio Peking Ep#3

Snemalca poslali na bob stezo

Slovo od Skandinavije. Tri prestolnice. Tri olimpijska mesta. Spoznavanje dobrih trajnostnih praks, pa seveda čudovita narava in tudi nekaj miganja. Po smučanju še bob!
Studio Triglav Ep#6

S »pancarji« na avtobus in s smučmi v dolino

Medtem ko je za Cirilom in druščino že 5000 kilometrov dolga pot na kateri širijo zgodbo o izginjanju Triglavskega ledenika, si je Nik »deželo Tolija« ogledal z balona.
Po poti misije #3

Kopenhagen

Izsledki nemškega raziskovalca prihodnosti dr. Ulricha Reinhardta kažejo, da so Danci, med vsemi Evropejci, najbolj ponosni na svojo državo. Pa občutek varnosti, svobode in osebna sreča?
Studio Triglav Ep#5

Pas iz ananasa in gumbi iz oreščkov?

Je moda lahko trajnostna? Absolutno, pravi Matea Benedetti, modna oblikovalka, ki je tako doma kot v svetu znana po svojih kreacijah, izdelanih iz trajnostnih materialov.
Studio Peking Ep#2

Kaj, smučanje na sežigalnici odpadkov?

Seveda. Copenhill prihajamo! Iz olimpijskega Münchna sta se Toli in Ciril odpravil na sever Nemčije, do Hamburga. Z AMZS-jem sta vedno varno na poti.
Po poti misije #2

Hamburg

Drugo največje nemško mesto, ki ima približno toliko prebivalcev kot naša Slovenija, ni olimpijsko. Igre, poletne namreč, sta v Nemčiji doslej gostila njihovo največje (Berlin) in tretje največje mesto (München) ter mali bavarski Garmisch-Partenkirchen.
Po poti misije #1

Torino

Prva olimpijska postojanka na Cirilovi 13.000 kilometrski poti v Peking je bila Torino. Nekoč glavno mesto Italije je danes pomembno poslovno, kulturno in športno središče.

Moja, tvoja, naša misija. Gremo!

Segrevanje ozračja je posledica človeških aktivnosti. Torej, podnebne spremembe lahko upočasnimo ljudje. Jaz, ti, mi. Vsak, še tako droben korak šteje. Slovenci imamo številne karzimatične olimpijske legende. V tej misiji bomo z njimi na čelu pisali prihodnost našega planeta. Pridruži se nam.
Studio Triglav Ep#4

Poletno smučanje na Triglavskem ledeniku

Jure je prvi slovenski smučar z olimpijsko kolajno in Jure je prvi slovenski smučar, ki je olimpijsko kolajno osvojil za Slovenijo.
Studio Peking Ep#1

Legendarno popotovanje se začenja ZDAJ!

Novembra analizirani vzorec Triglavskega ledenika, zdaj že vsi vemo, da je to Toli, je na tretji decembrski petek s Cirilom pričel legendarno popotovanje z olimpijskim ciljem.
Studio Triglav Ep#3

Kaj je na pot s seboj vzel Komotar?

Epsko popotovanje z olimpijskim ciljem in poslanstvom se je pričelo. Kaj je priljubljeni vloger spakiral v hibridno vozilo po imenu Darko? Poleg Tolija, seveda?
Studio Triglav Ep#2

Zgodbe Triglavskega ledenika

Miha Pavšek Triglavski ledenik spremlja že več desetletij. Vsako jutro prek spletne kamere, še raje pa v živo. »V najlepši slovenski pisarni,« je odločen Pavšek, ki v pogovoru s Škrlcem razkriva večplastno funkcijo ledenika.
Studio Triglav Ep#1

Ledenik gre v Peking

Tik pred odhodom na 13.000 kilometrov dolgo pot v olimpijski Peking je Nik Škrlec v Studiu Triglav, centrali naše misije, gostil Cirila Komotarja.

Nazaj v kraljestvo Zlatoroga

Staljeni ledenik se po igrah ustekleničen vrne pod Triglav. V Mojstrani bo v Slovenskem planinskem muzeju na stalni razstavi še naprej opozarjal na resnost problema – izginjanje ledenikov.

Olimpijski Peking

Do začetka štiriindvajsetih zimskih olimpijskih iger Peking 2022 bo Ciril s koščkom vzorca triglavskega ledenika prispel v Peking.

Srečno pot!

Decembra 2021 delček ledenika s Cirilom Komotarjem, priljubljenim vlogerjem, odhaja na 13.000 kilometrov dolgo pot do olimpijskega Pekinga.

Gremo po vzorec!

Z največjimi poznavalci Triglavskega ledenika, strokovnjaki iz Geografskega inštituta Antona Melika, se je ekipa OKS in Pivovarne Laško novembra 2021 povzpela pod zasneženi Triglav.

Moja, tvoja, naša misija. Gremo!

Segrevanje ozračja je posledica človeških aktivnosti. Torej, podnebne spremembe lahko upočasnimo ljudje. Jaz, ti, mi. Vsak, še tako droben korak šteje. Slovenci imamo številne karzimatične olimpijske legende. V tej misiji bomo z njimi na čelu pisali prihodnost našega planeta. Pridruži se nam.