Ledenik na poti

Toli s svojim taljenjem pred očmi globalne olimpijske skupnosti širi zavedanje o pomenu ledenikov za življenje in zimske športe

Toli, košček triglavskega ledenika, je na olimpijsko prizorišče stopil v družbi predstavnikov kitajskega in ukrajinskega olimpijskega komiteja Sergeya Bubke in Yang Ning. Olimpijski komite Slovenije in Pivovarna Laško Union sta s taljenjem ledu v mestu Ch

Tolija čaka še zadnja etapa

Edina konstanta so spremembe. V poslu, športu in vsakdanjem življenju. Nanje smo seveda vedno in povsod pripravljeni tudi mi. Ekipa Misije s Cirilom na čelu, ki je Tolija spremljala na poti po Evropi in Rusiji, je našemu junaku pripravila »teren« za zaklj
Studio Triglav #Ep10

Kdo je največ preklinjal in kdo najbolj smrčal?

Nik se nam je v zadnjih epizodah kar precej javljal z obrobja Ljubljane. Po Rožniku je korakal sam, v Mostecu se je družil z Jernejem Damjanom, na zamrznjenem Koseškem bajerju pa za zaključek poti gostil ekipo Studia Peking.
Studio Triglav #Ep9

Imamo novega ambasadorja

Olimpijske igre so tik pred začetkom. Na slovesni otvoritvi bo ob smučarki Ilki Štuhec slovensko trobojnico vihtel naš znanec iz sedme epizode Studia Triglav, deskar Rok Marguč, v Peking pa je na zadnji januarski dan že prispel tudi njegov kolega Toli.
Studio Peking #Ep6

Zgodba, ki jo pišemo, se šele začenja

Legendarno popotovanje, ki se je pričelo na tretji decembrski petek, se je končalo dober mesec dni kasneje. Na tretji januarski petek. Toda zgodba, ki jo pišemo, se šele začenja …
Studio Triglav #Ep8

Postani trajnostna nindža

​Nindže so se na Japonskem pojavile v 15. stoletju, usposabljajo pa jih, ne boste verjeli, še dandanes. Gre seveda za zabavne tečaje namenjene predvsem turistom, ki obiščejo to otoško državo na Daljnem vzhodu. Trajnostna nindža? Te pa usposabljamo mi!
Studio Peking #Ep5

Za ogled tega videa potrebuješ jopico

Magična Sibirija in njeno tretje največjo mesto, Krasnojarsk. Po 10.524 kilometrih in 175 urah vožnje se je tam, v srcu Sibirije, ustavil Ciril.
Studio Triglav #Ep7

Si upaš sprejeti naš izziv?

Epizoda izzivov. Cirilov za Nika. Katjin za Cirila. Nikov za Roka. Enega pa imamo tudi zate. Sprejmeš?
Po poti misije #4

St. Petersburg in Moskva

Mrzli in čudoviti so kotički St. Petersburga in Moskve. Brez besed je ostal celo Ciril. Zaradi mraza ali lepote ruskih biserov?

Moja, tvoja, naša misija. Gremo!

Segrevanje ozračja je posledica človeških aktivnosti. Torej, podnebne spremembe lahko upočasnimo ljudje. Jaz, ti, mi. Vsak, še tako droben korak šteje. Slovenci imamo številne karzimatične olimpijske legende. V tej misiji bomo z njimi na čelu pisali prihodnost našega planeta. Pridruži se nam.
Studio Peking #Ep4

Kako je to možno? Z eno nogo v Evropi, z drugo v Aziji.

Enostavno. Ker meja med Evropo in Azijo v Rusiji večji del poteka po kopnem. Sicer ne povsem jasna kontinentalna meja vzdolž Urala in Kavkaza je na več mestih označena s spomeniki in oznakami. Pri eni izmed slednjih se je s Tolijem ustavil Ciril.
Studio Peking Ep#3

Snemalca poslali na bob stezo

Slovo od Skandinavije. Tri prestolnice. Tri olimpijska mesta. Spoznavanje dobrih trajnostnih praks, pa seveda čudovita narava in tudi nekaj miganja. Po smučanju še bob!
Studio Triglav Ep#6

S »pancarji« na avtobus in s smučmi v dolino

Medtem ko je za Cirilom in druščino že 5000 kilometrov dolga pot na kateri širijo zgodbo o izginjanju Triglavskega ledenika, si je Nik »deželo Tolija« ogledal z balona.
Po poti misije #3

Kopenhagen

Izsledki nemškega raziskovalca prihodnosti dr. Ulricha Reinhardta kažejo, da so Danci, med vsemi Evropejci, najbolj ponosni na svojo državo. Pa občutek varnosti, svobode in osebna sreča?
Studio Triglav Ep#5

Pas iz ananasa in gumbi iz oreščkov?

Je moda lahko trajnostna? Absolutno, pravi Matea Benedetti, modna oblikovalka, ki je tako doma kot v svetu znana po svojih kreacijah, izdelanih iz trajnostnih materialov.
Studio Peking Ep#2

Kaj, smučanje na sežigalnici odpadkov?

Seveda. Copenhill prihajamo! Iz olimpijskega Münchna sta se Toli in Ciril odpravil na sever Nemčije, do Hamburga. Z AMZS-jem sta vedno varno na poti.
Po poti misije #2

Hamburg

Drugo največje nemško mesto, ki ima približno toliko prebivalcev kot naša Slovenija, ni olimpijsko. Igre, poletne namreč, sta v Nemčiji doslej gostila njihovo največje (Berlin) in tretje največje mesto (München) ter mali bavarski Garmisch-Partenkirchen.
Po poti misije #1

Torino

Prva olimpijska postojanka na Cirilovi 13.000 kilometrski poti v Peking je bila Torino. Nekoč glavno mesto Italije je danes pomembno poslovno, kulturno in športno središče.
Studio Triglav Ep#4

Poletno smučanje na Triglavskem ledeniku

Jure je prvi slovenski smučar z olimpijsko kolajno in Jure je prvi slovenski smučar, ki je olimpijsko kolajno osvojil za Slovenijo.

Moja, tvoja, naša misija. Gremo!

Segrevanje ozračja je posledica človeških aktivnosti. Torej, podnebne spremembe lahko upočasnimo ljudje. Jaz, ti, mi. Vsak, še tako droben korak šteje. Slovenci imamo številne karzimatične olimpijske legende. V tej misiji bomo z njimi na čelu pisali prihodnost našega planeta. Pridruži se nam.
Studio Peking Ep#1

Legendarno popotovanje se začenja ZDAJ!

Novembra analizirani vzorec Triglavskega ledenika, zdaj že vsi vemo, da je to Toli, je na tretji decembrski petek s Cirilom pričel legendarno popotovanje z olimpijskim ciljem.
Studio Triglav Ep#3

Kaj je na pot s seboj vzel Komotar?

Epsko popotovanje z olimpijskim ciljem in poslanstvom se je pričelo. Kaj je priljubljeni vloger spakiral v hibridno vozilo po imenu Darko? Poleg Tolija, seveda?
Studio Triglav Ep#2

Zgodbe Triglavskega ledenika

Miha Pavšek Triglavski ledenik spremlja že več desetletij. Vsako jutro prek spletne kamere, še raje pa v živo. »V najlepši slovenski pisarni,« je odločen Pavšek, ki v pogovoru s Škrlcem razkriva večplastno funkcijo ledenika.
Studio Triglav Ep#1

Ledenik gre v Peking

Tik pred odhodom na 13.000 kilometrov dolgo pot v olimpijski Peking je Nik Škrlec v Studiu Triglav, centrali naše misije, gostil Cirila Komotarja.

Nazaj v kraljestvo Zlatoroga

Staljeni ledenik se po igrah ustekleničen vrne pod Triglav. V Mojstrani bo v Slovenskem planinskem muzeju na stalni razstavi še naprej opozarjal na resnost problema – izginjanje ledenikov.

Olimpijski Peking

Do začetka štiriindvajsetih zimskih olimpijskih iger Peking 2022 bo Ciril s koščkom vzorca triglavskega ledenika prispel v Peking.

Srečno pot!

Decembra 2021 delček ledenika s Cirilom Komotarjem, priljubljenim vlogerjem, odhaja na 13.000 kilometrov dolgo pot do olimpijskega Pekinga.

Gremo po vzorec!

Z največjimi poznavalci Triglavskega ledenika, strokovnjaki iz Geografskega inštituta Antona Melika, se je ekipa OKS in Pivovarne Laško novembra 2021 povzpela pod zasneženi Triglav.