Pas iz ananasa in gumbi iz oreščkov?

Je moda lahko trajnostna? Absolutno, pravi Matea Benedetti, modna oblikovalka, ki je tako doma kot v svetu znana po svojih kreacijah, izdelanih iz trajnostnih materialov. Gostja v peti epizodi Studia Triglav ne pojasni le, da se iz odpadkov ananasa, jabolka, lesa ali odpadnih plastenk da narediti čudovite kreacije, Matea jih celo razstavi v studiu. Z Nikom tako odideta na »modno avanturo«, v kateri se Nik spremeni v manekena, hkrati pa izve kaj so glavne zakonitosti pri trajnostnem nakupovanju in nošenju oblačil.
S sedaj že 14-dnevne poti pa se jima javi tudi Ciril, ki na drugem koncu sveta, v Skandinaviji odkriva najbolj zelena mesta. V sicer 'ravnem' Kobenhavnu Ciril obuje Elanove smučke, ki so v dizajnu posebej posvečene Misiji Ledenik in se spusti po umetni travi. Kje? Na strehi najčistejše sežigalnice odpadkov na svetu, noro!
Zgodbe se tako na poti Studia Peking in v Studiu Triglav pišejo kar same, da boste čisto na tekočem, pa ogled videa več kot priporočamo.

Moja, tvoja, naša misija. Gremo!

Segrevanje ozračja je posledica človeških aktivnosti. Torej, podnebne spremembe lahko upočasnimo ljudje. Jaz, ti, mi. Vsak, še tako droben korak šteje. Slovenci imamo številne karzimatične olimpijske legende. V tej misiji bomo z njimi na čelu pisali prihodnost našega planeta. Pridruži se nam.