Legendarno popotovanje se začenja ZDAJ!

Novembra analizirani vzorec Triglavskega ledenika, zdaj že vsi vemo, da je to Toli, je na tretji decembrski petek s Cirilom pričel legendarno popotovanje z olimpijskim ciljem. Cirilu in Toliju je srečno pot v Predsedniški palači kot prvi zaželel predsednik Borut Pahor, uradni ambasador naše misije. Hvala, predsednik!
Pa sta šla …
Po srečanju s predsednikom in nato še sedmo silo na sedežu OKS sta Toli & Ciril opravila še »štajerski krog«. Laško. Celje. Maribor. Triglav na Štajerskem? Vozilo z ljubljansko registracijo na zelenici v vijoličnem Ljudskem vrtu? Tudi to je mogoče …
Naša popotnika sta hibridno vozilo najprej parkirala v Laškem. Na Trubarjevi sta najprej pomahala pivovarjem ter zaposlenim in nato pod Šmohorjem, pred športno dvorano Tri Lilije, še skupini otrok. Ti so bili iskreno radovedni in navdušeni nad našo misijo.
Enako kot za najmlajše velja tudi za rokometaše in nogometaše legendarnih slovenskih klubov. Po postanku v celjskem Zlatorogu in mariborskem Ljudskem vrtu ter druženju s prepoznavnimi športnimi ambasadorji Zlatoroga je prišel čas za slovo od Slovenije in odhod v Monako.
Po predsedniški je Ciril prvič obiskal še Kraljevo palačo! Skupaj z Gregorjem Benčino sta Tolija »predstavila« monaškem knezu in princu Albertu II. Slednji, tudi predsednik Komisije za trajnost in športno dediščino pri MOK, je ekipi že na cilju prve etape izven Slovenije dal vedeti kako pomemben del globalne kampanje so. S projektom zelo dobro seznanjeni ugledni gostitelj je kot so-pokrovitelj podpisal tudi Pismo podpore Misiji Triglavski Ledenik v Peking.
Pa sta šla … na sever!
Torino. Večerni sprehod. Ciril je zasluženo užival v pomembnem poslovnem, kulturnem in športnem središču severne Italije, ki je leta 2006 gostil 20. zimske olimpijske igre. Vsaj nekateri se najbrž še zelo dobro spomnite tistega februarja pred petnajstimi leti v Torinu in na okoliških belih vrhovih. Najvišji slovenski posamični uvrstitvi na takratnih igrah sta s 6. mestom dosegla Petra Majdič (smučarski tek) in Dejan Košir (deskanje na snegu). Kje sta Petra in Dejan danes? Oba olimpijca s Torina 2006 tudi po izjemnih športnih karierah ostajata povezana z belimi vrhovi, saj delujeta v gospodarskih panogah, ki nam omogočajo uživanje pod oziroma na belih vršacih.
Prvo javljanje Studia Peking  se zaključuje v hladni Cortini d´Ampezzo. Nekaj dni pred Cirilom so na pobočjih gostiteljice 7. zimskih olimpijskih iger (1956) vijugali slovenski deskarji, ki tekmujejo v olimpijskem paralelnem veleslalomu, kmalu (konec januarja) v priljubljeno Cortino prihajajo še naši smučarji. Smukači in superveleslalomisti. Držite pesti za naše junake zime, ki se bodo februarja pridružili Toliju. Mimogrede, če vam slučajno še ni prišlo na uho - Cortina z Milanom bo zimske olimpijske igre znova gostila februarja leta 2026, prve srednjeevropske po Torinu 2006.
 

Moja, tvoja, naša misija. Gremo!

Segrevanje ozračja je posledica človeških aktivnosti. Torej, podnebne spremembe lahko upočasnimo ljudje. Jaz, ti, mi. Vsak, še tako droben korak šteje. Slovenci imamo številne karzimatične olimpijske legende. V tej misiji bomo z njimi na čelu pisali prihodnost našega planeta. Pridruži se nam.