Kako je to možno? Z eno nogo v Evropi, z drugo v Aziji.

Enostavno. Ker meja med Evropo in Azijo v Rusiji večji del poteka po kopnem. Sicer ne povsem jasna kontinentalna meja vzdolž Urala in Kavkaza je na več mestih označena s spomeniki in oznakami. Pri eni izmed slednjih se je s Tolijem ustavil Ciril.
Darkov števec je takrat kazal 8.011 kilometrov. 138 vožnje v 25 dneh je že bilo za našo ekipo s Cirilom in Tolijem na čelu. Po St. Petersburgu (5.005 kilometrov, 86 ur vožnje, 19 dni) in Moskvi (6.229 kilometrov, 105 ur, 21 dni) sta naša junaka zapustila Evropo, skočila v Azijo in naslednji hip znova nazaj v Evropo. Malo tu, malo tam. Zakaj je to možno in tako zelo enostavno smo zapisali v uvodu.
Ni pa prav nič enostavna vožnja po neskončnih sibirskih dvopasovnicah. Naš prvi »vojak« na misiji je priznal, da se ga že loteva utrujenost. Dolge vožnje, ogromno tovornjakov in (pre)hitri ruski vozniki zahtevajo 100 % osredotočenost. Roadtrip po srednji in severni Evropi je v primerjavi z ruskim menda le lahkotno popotovanje. Verjamemo, Ciril. In verjamemo vate. Držimo pesti! Prepričani smo, da bo kriza kmalu minila, naporen roadtrip pa bo prej ali slej znova postregel z novimi bolj prijetnimi dogodivščinami. Glavo gor, imaš to!

Moja, tvoja, naša misija. Gremo!

Segrevanje ozračja je posledica človeških aktivnosti. Torej, podnebne spremembe lahko upočasnimo ljudje. Jaz, ti, mi. Vsak, še tako droben korak šteje. Slovenci imamo številne karzimatične olimpijske legende. V tej misiji bomo z njimi na čelu pisali prihodnost našega planeta. Pridruži se nam.