Postani trajnostna nindža

Nindže so se na Japonskem pojavile v 15. stoletju, usposabljajo pa jih, ne boste verjeli, še dandanes. Gre seveda za zabavne tečaje namenjene predvsem turistom, ki obiščejo to otoško državo na Daljnem vzhodu. Trajnostna nindža? Te pa usposabljamo mi!
In vse več nas je. Ena izmed glavnih nindž je Nik. Tako kot mojster Splinter iz popularne ameriške serije stripov, ki je skrbel za, po renesančnih umetnikih poimenovane želvje nindža junake, Nik skrbi za trajnostne nindže. Slednje se ne bojujemo z zlobneži, pač pa smo s svojimi dejanji v vsakdanjem življenju konstantno »v boju« za boljši jutri na našem planetu.
Kako postaneš trajnostna nindža? Preprosto. Sprejmeš trajnostni olimpijski izziv, ki se dotika tvojega vsakdanjega življenja. Trajnostna nindža je namreč v akciji doma, na poti, ko se rekreira in prehranjuje. »Full time job,« bi lahko rekli. Življenjski slog, 24/7. Na naši skupni misiji trajnostnih nindž olimpijsko potujemo, olimpijsko ravnamo z energijo in z odpadki, olimpijska je naša prehrana in olimpijska je naša rekreacija. Skratka, trajnostne nindže smo v stalni pripravljenosti!
Bolj odločni ste najbrž že v akciji. Se je kdo ustrašil izziva? Ni potrebe, prav zares ne. Predlagamo, da si za začetek ogledate zgornji petminutni video, kjer Nik razkrije pet preprostih stvari, ki jih takoj, brez težav, lahko naredite za naš planet. Nato pa se vrnete na to povezavo in naredite prvi pravi korak. Pa drugi, tretji, četrti, peti. Gremo nindže, za našo prihodnost gre!
 

Moja, tvoja, naša misija. Gremo!

Segrevanje ozračja je posledica človeških aktivnosti. Torej, podnebne spremembe lahko upočasnimo ljudje. Jaz, ti, mi. Vsak, še tako droben korak šteje. Slovenci imamo številne karzimatične olimpijske legende. V tej misiji bomo z njimi na čelu pisali prihodnost našega planeta. Pridruži se nam.