Kaj je na pot s seboj vzel Komotar?

Epsko popotovanje z olimpijskim ciljem in poslanstvom se je pričelo. Kaj je priljubljeni vloger spakiral v hibridno vozilo po imenu Darko? Poleg Tolija, seveda? Zelo racionalen je bil. Kljub temu pa je dodal oz. dobesedno pripel še simpatično malenkost, ki mu bo zagotovo dala pospešek in dodatno energijo. Še Niku so se, ko se je virtualno poslavljal od Cirila, zarosile oči …

Na dan Cirilovega odhoda je v naši »bazi«, Studiu Triglav, gostoval dr. Franci Petek. Danes prvo ime Nordijskega centra Planica bo v olimpijsko zgodovino ostal zapisan kot prvi zastavonoša samostojne Slovenije na zimskih olimpijskih igrah. Bilo je leta 1992 v Albertvillu, pod francoskimi Savojskimi Alpami. Prav na slovenski kulturni praznik so se pričele prve »slovenske« igre in hkrati zadnje, ki so potekale v istem letu kot poletne. Tudi zato je popularni Frenk priložnost za nov olimpijski nastop dobil že dve leti kasneje. Gorenjec je v norveškem Lillehamerju, v tandemu z legendarnim televizijcem Igorjem E. Bergantom, poskrbel tudi za nepozabno neposredno javljanje iz strogo varovane olimpijske vasi. Celo sicer vedno nasmejani Franci je ob posredovanju (pre)resnih norveških organizatorjev takrat za trenutek ostal brez besed. Brez besed pa danes 50-letni doktor geografije ni ostal v našem studiu. Nekdanji skakalec poudarja, da ga kljub napovedim preseneča hitrost in stopnjevanje podnebnih sprememb. Pa smo kot posamezniki in manjša skupnost nemočni? »Ne, to zakoreninjeno miselnost moramo preseči. Vsak še tako droben korak vsakega izmed nas šteje. Tudi kot družba in manjša država pa smo s pravimi sistemskimi rešitvami lahko dober zgled drugim regijam in državam,« je o izzivu v petek povedal Petek. Dejanja ustvarjajo zgled, ta pa spremembe. Gremo!          
 

Moja, tvoja, naša misija. Gremo!

Segrevanje ozračja je posledica človeških aktivnosti. Torej, podnebne spremembe lahko upočasnimo ljudje. Jaz, ti, mi. Vsak, še tako droben korak šteje. Slovenci imamo številne karzimatične olimpijske legende. V tej misiji bomo z njimi na čelu pisali prihodnost našega planeta. Pridruži se nam.