Imamo novega ambasadorja

Olimpijske igre so tik pred začetkom. Na slovesni otvoritvi bo ob smučarki Ilki Štuhec slovensko trobojnico vihtel naš znanec iz sedme epizode Studia Triglav, deskar Rok Marguč, v Peking pa je na zadnji januarski dan že prispel tudi njegov kolega Toli.
Rok je bil Tolija seveda vesel, a ob vihtenju zastave na otvoritvi, vseh treningih in pa seveda tekmi, ki ga čaka na slovenski kulturni praznik, mu bo zmanjkalo časa za vsakodnevno druženje s Tolijem. Brez skrbi, naš junak v Pekingu ne bo sam. Najnovejši ambasador naše misije je namreč Jernej Damjan, strokovni koordinator naše olimpijske reprezentance. Kot smučarski skakalec se je udeležil zadnjih štirih iger, tako da mu olimpijskih izkušenj ne manjka. Toli bo v dobri družbi!
Nik se je z Jernejem dobil v ljubljanskem Mostecu. Je tja olimpijsko prikorakal z Rožnika? Tega (še) ne vemo. Vemo pa, da se je z Jernejem povzpel na vrh »šišenske velikanke«, ki jo upravlja Smučarsko skakalni klub Ilirija. Član tega ljubljanskega kluba, ki ima največ skakalnih olimpijcev v Pekingu (Urša Bogataj, Špela Rogelj, Lovro Kos), je bil tudi Tolijev novi kolega, ki ima trajnost že v krvi. Poleti ga boste namreč v Ljubljani srečali bodisi na skiroju bodisi na rolerjih.
Je pa Nik te dni obiskal tudi tisto pravo velikanko. Po šišenski je namreč osvojil še planiško. V Nordijskem centru Planica se je znova srečal z dr. Francijem Petkom. Slednji je bil Nikov gost že v tretji epizodi Studia Triglav. Direktor Zavoda za šport Republike Slovenije Planica je ponovno poudaril, da je ponosen ambasador našega projekta. Lahko bi rekli, da je Franci prava trajnostna nindža

Moja, tvoja, naša misija. Gremo!

Segrevanje ozračja je posledica človeških aktivnosti. Torej, podnebne spremembe lahko upočasnimo ljudje. Jaz, ti, mi. Vsak, še tako droben korak šteje. Slovenci imamo številne karzimatične olimpijske legende. V tej misiji bomo z njimi na čelu pisali prihodnost našega planeta. Pridruži se nam.