Si upaš sprejeti naš izziv?

Epizoda izzivov. Cirilov za Nika. Katjin za Cirila. Nikov za Roka. Enega pa imamo tudi zate. Sprejmeš?
#1 »Ciril –> Nik«
Kako pravilno recikliraš pločevinko, steklenico in papir? Na prvi pogled enostavno. In tudi je. Morda pa še ne poznaš nekaj drobnih a pomembnih trikov, ki dodajo vrednost (povsem oprijemljivo!) tvoji skrbi za gospodarjenje z odpadki. Nik obvlada. Izziv opravljen.
#2 »Katja – Ciril«
Katja Koren je na zadnjo februarsko soboto leta 1994 v norveškem Hafjellu odlično opravila s slalomskim olimpijskim izzivom. Sloveniji je prismučala bron. Legendarni spomini! Skorajda 28 let potem je na olimpijskem slalomišču stal Ciril. Lahko izboljša Katjin čas? Na prvi pogled, kljub pripravam na Copenhillu, ne preveč enostavno. Ampak Ciril je iznajdljiv. Izziv opravljen.
Mimogrede, Katjine naslednice bodo v Pekingu slalomirale 9. februarja. Ana, Andreja in Meta, imate to. Navijamo!
3# »Nik – Rok«
To kar je Planica za smučarske skakalce, je Rogla za alpske deskarje na snegu. Zreško Pohorje je drugi dom tudi za Roka Marguča, ki bo letos na olimpijskih igrah nastopil že četrtič. V osrčju pohorskih gozdov, nekaj več kot 1500 nad morjem, sta se v paralelni tekmi pomerila z Nikom. Ne na progi Jasa, pač pa na Poti med Krošnjami. Čeprav je Nik v začetku meseca v Ljubljani »treniral« z mladimi deskarji, je bil Rok pri lovljenju ravnotežja še bolj suveren. Izziv opravljen.
Mimogrede, Rok bo z reprezentančnima kolegoma Timom in Žanom v Pekingu paralelno veleslalomiral 8. februarja. Fantje, imate to. Navijamo!
Izziv zate? Izberi malo drobno dejanje, ki pozitivno vpliva na naše okolje. V dnevno rutino ga lahko vneseš ta hip, brez težav. Če ti uspe, si zmagal. Imaš to, navijamo!

Moja, tvoja, naša misija. Gremo!

Segrevanje ozračja je posledica človeških aktivnosti. Torej, podnebne spremembe lahko upočasnimo ljudje. Jaz, ti, mi. Vsak, še tako droben korak šteje. Slovenci imamo številne karzimatične olimpijske legende. V tej misiji bomo z njimi na čelu pisali prihodnost našega planeta. Pridruži se nam.