Za ogled tega videa potrebuješ jopico

Magična Sibirija in njeno tretje največjo mesto, Krasnojarsk. Po 10.524 kilometrih in 175 urah vožnje se je tam, v srcu Sibirije, ustavil Ciril.
Njene ceste so brezdušne, ravnice pa neskončne. Ampak, ljudje, ti pa so topli. Zelo, zelo! Cirilu bi zagotovo prikimala tudi Britanka Charlotte Bankes in Nemec Martin Nörl. Slednja sta osmega in devetega januarja na smučišču nad mestom, na atraktivnem »borderksosu«, slavila na tekmah svetovnega pokala v deskarskem krosu. In to brez jopic! Iz hladne Sibirije sta olimpijca odletela v italijansko Cortino, kjer bo ta vikend na sporedu njuna zadnja predolimpijska borderska preizkušnja. Prav imate, tudi v tem zimskošportnem središču se je Ciril s Tolijem ustavil na svojem olimpijskem popotovanju. Ampak, gremo nazaj v mrzlo Sibirijo! Prav tam, v brutalno hladni Sibiriji, je Ciril napisal najtoplejše pismo. Mami. Pogreša njeno kuhinjo. Še dobro, da ima ob sebi naj naj ekipo! Ne menja jih za nič. Vse, kar šteje!

Moja, tvoja, naša misija. Gremo!

Segrevanje ozračja je posledica človeških aktivnosti. Torej, podnebne spremembe lahko upočasnimo ljudje. Jaz, ti, mi. Vsak, še tako droben korak šteje. Slovenci imamo številne karzimatične olimpijske legende. V tej misiji bomo z njimi na čelu pisali prihodnost našega planeta. Pridruži se nam.