Tolija čaka še zadnja etapa

Tolija čaka še zadnja etapa

Edina konstanta so spremembe. V poslu, športu in vsakdanjem življenju. Nanje smo seveda vedno in povsod pripravljeni tudi mi. Ekipa Misije s Cirilom na čelu, ki je Tolija spremljala na poti po Evropi in Rusiji, je našemu junaku pripravila »teren« za zaključni šprint, ki pa ga bo naš junak opravil sam. Imaš to, Toli!
Iz Rusije bo v olimpijski Peking Toli, dobesedno, poletel. Prepričani smo, da mu bo »zaključni šprint«, tako kot našemu bronastemu kolesarju Tadeju Pogačarju v Tokiu, uspel. Skladno z zadnjimi smernicami Organizacijskega komiteja ZOI v Pekingu (BOCOG) naša ekipa rusko-kitajske meje namreč ne more prečkati z avtomobilom. Zakaj? Vsi, ljudje in tovor, ki so namenjeni na prizorišče olimpijskih iger, morajo na Kitajsko prispeti prek mednarodnega letališča. Toli bo zato v ponedeljek v ruskem Irkutsku pomahal Cirilu, se vkrcal na letalo, v Pekingu pa ga bo sprejela organizacijska ekipa komiteja ZOI in predstavniki OKS.
Ciril in druščina so s Tolijem v hibridnem vozilu po imenu Darko premagali zavidljivih 11.500 kilometrov (Ljubljana – Irkutsk), 80% prvotno načrtovane poti. Naslednji teden se vračajo v Slovenijo, s Tolijem pa se bodo ponovno srečali po olimpijskih igrah. Ta bo svoje plemenito poslanstvo v drugem agregatnem stanju nadaljeval v Mojstrani, novi dom bo po napornem popotovanju polnem zanimivih dogodivščin našel v Slovenskem planinskem muzeju.
Spremembi navkljub bo naš projekt zaradi premišljene zasnove pustil pozitiven okoljski odtis. Spomladanska posaditev olimpijskega gozda v Triglavskem narodnem parku pomeni, da bo naš projekt razogljičen za večkratnik količine izpustov, ki bodo z aktivnostmi nastali.
Spremljajte Tolijev »zaključni šprint« in še naprej pogumno korakajte z nami! Skupaj zmoremo.

Moja, tvoja, naša misija. Gremo!

Segrevanje ozračja je posledica človeških aktivnosti. Torej, podnebne spremembe lahko upočasnimo ljudje. Jaz, ti, mi. Vsak, še tako droben korak šteje. Slovenci imamo številne karzimatične olimpijske legende. V tej misiji bomo z njimi na čelu pisali prihodnost našega planeta. Pridruži se nam.